neopren waders
Nyheder

Er du en del af den nye lystfisker-generation?

Hvis du taler med en dedikeret lystfisker, vil de hurtigt give udtryk for, at lystfiskeri ikke bare er en hobby men en livsstil. Det er en indgroet del af deres liv at kunne bruge en weekend på at slappe af med en stang i hånden ved en kyst eller et stille vandløb. På trods af, at netop den slags afslapning er oplagt for det travle, moderne menneske, er der hvert år færre og færre lystfiskere. Selvom ideen om lystfiskeren som en gammel, sur mand med pibe ganske vist er en stereotyp, er det altså en stereotyp, der bliver stadig mere sand. Lystfiskeri er en uddøende livsstil, på trods af, at det er en ganske sund livsstil, som mange fortravlede, unge danskere kunne have godt af. Det er heller ikke fordi lystfiskerforeninger landet over ikke har gjort deres for at lokke unge og kvinder til. Det har bare ikke virket.

neopren waders

Noget for dig?

Skal vi gøre os forhåbninger om, at lystfiskeri ikke uddør fuldstændig, må det altså starte i det små. Har du for eksempel tænkt over at starte til yoga eller meditation, kunne det jo være, at du i stedet skulle prøve kræfter med lystfiskeri. Det gør sig også gældende, måske gør det sig endda særligt gældende, hvis du ikke mener hobbyen er noget for dig, fordi du er ung, kvinde eller noget helt tredje.

Køber du en stang, noget madding og måske et par neopren waders, er du klar til at prøve lystfiskeri. Selvom det kan virke kompliceret, er det således nemt at komme i gang. Er du usikker på teknik og lignende, kan du med fordel opsøge et mere populært sted. Der kan du næsten være sikker på at få hjælp fra de mange lystfiskere omkring, der gladelig deler ud af deres viden.

Prøv vildt kystfiskeri iført neopren waders

En anden ting, der skræmmer nogen væk fra lystfiskeri, er ideen om, at det kun handler om at smide snøren i vandet for så at vente. For det første adskiller det sig i så fald ikke synderligt fra for eksempel yoga eller meditation. For det andet er det dog en fejlagtig forståelse. Der er masser af variation i lystfiskeri.

Vil du for eksempel gerne prøve noget af det lidt vildere, der ikke bare handler m at falde i søvn til den klukkende bæk, kan du iføre dig de førnævnte neopren waders, der lader huden ånde med vandet ude, og forsøge dig med kystfiskeri. Kystfiskeri er ganske enkelt fiskeri, hvor du står ude i kystens vand i håbet om at fange nogle af de fiskestimer, der kommer til Danmark med sommerens varmere vand. Det er en vild oplevelse pludselig at kunne trække den ene makrel op efter den anden, mens man mærker vandet skvulpe mod ens neopren waders. Det er en sjov og vild oplevelse, som fint illustrerer at lystfiskeri, og i særdeleshed kystfiskeri iført et par gode neopren waders, ikke kun er en meditativ hobby.

Kommentarer lukket til Er du en del af den nye lystfisker-generation?