bordben til plankebord
Bolig & Indretning

Bordben til plankebord i et stilfuldt design

Et plankebord er moderne og lækkert, og det indfører et rustikt element i dit hjem. Når du søger bordben til plankebord, er der nogle ting, du skal huske på. Ikke alt er bare lige til, og der findes mange forskellige typer bordben, du kan vælge imellem.

Du kan fremmane forskellige udtryk, alt efter hvilken type bordben du anskaffer dig. Derfor bør du læse med her.

Derfor er et plankebord lækkert

Et plankebord er en rustik og flot måde at indføre et råt element i hjemmet. Det ser flot og moderne ud, og det udtrykker den nordiske stil, vi er så glade for her i Skandinavien.

Du kan lave et plankebord helt selv, hvis du ved, hvordan du får fat i træet. Når du kun mangler bordben til plankebordet, er det sværeste overstået.

Og så alligevel…

Der er utrolig mange forskellige typer bordben til plankeborde, og det kan være svært at vælge det rigtige. Så hvordan gør du det?

bordben til plankebord

De rigtige bordben til plankebord

Når du skal finde de rigtige bordben til plankebord, skal du først overveje, om der skal tages hensyn til husdyr eller børn. Hvis der jævnligt er børn i hjemmet, bør du undgå bordben med skarpe kanter. Bordben til plankeborde er nemlig ofte lavet af jern eller andet metal, og det kan forårsage alvorlige skader, hvis et lille barn falder ind i dem.

Har du børn i hjemmet, kan du derfor i stedet for se på træben til plankebordet. Træben er lige så stabile som dem af metal, men de udgør ikke nær så stor en risiko. Træben kan være rigtig flotte, og hvis du sørger for at matche de to, så de passer i farverne, vil det gik et rigtig flot look!

Når du anskaffer dig bordben af træ, vil du selvfølgelig miste lidt af det industrielle, et plankebord med jernben ellers skaber, men husk: Du kan altid skifte dem ud.

Hold dit plankebord pænt

Når du har skaffet benene til plankebordet og sat det hele op, er det sidste, du skal sørge for, vedligeholdelse. Det er en evig opgave og en pris, du er nødt til at betale for et lækkert plankebord. Men hvordan vedligeholder du det egentlig?

Sørg for, at du kender træsorten og den behandling, selve bordpladen er blevet lavet med. Det kan være, det skal have olie fra tid til anden, og det er vigtigt at vide, hvornår det skal gøres. Nogle borde skal kun have det en gang imellem, mens andre kræver det hvert år.

Du skal også sørge for at tage dig af bordbenene til plankebordet. Hvis de er lavet af jern eller anden form for metal, så sørg for at tørre dem efter med en klud fra tid til anden. Så samler de ikke for meget støv og kan bevare deres glans. Det samme gælder for ben af træ, medmindre de også skal have olie.

Hvis du kan overholde de få opgaver, skal du nok kunne få stor glæde af dit plankebord i rigtig mange år frem!

Kommentarer lukket til Bordben til plankebord i et stilfuldt design