lamper i loftet
Bolig & Indretning,  Fritid & Hobby

Gem ledningerne væk i en strømskinne

Vi har mange ledninger i hjemmet. De er nødvendige, fordi vi har så mange elektriske apparater rundt omkring. Men ledninger er bare ikke charmerende at kigge på – og desuden samler de en masse støv, som er besværligt at få væk.

Er du også træt af ledninger, der skæmmer dit pæne hjems look? Så findes der faktisk en ret nem måde at få dem ude af syne på. Du kan placere dine løse ledninger i en strømskinne. Det er super praktisk, og så kan det gøres helt diskret. Det giver ro i blikket, det er mere hygiejnisk, og der kommer styr på alle dine ledninger.

Vælg en passende strømskinne

Der findes forskellige former for strømskinner på markedet. Her gælder det selvfølgelig om at finde den eller de strømskinner, som passer til dit hjem og dine ledninger. Du kan for eksempel kigge lidt på dette udvalg, inden du beslutter dig for, hvilken form for strømskinne, der vil være den helt perfekte til dit hjem.

Skinnerne kan fås i forskellige tykkelser. Her kan dit valg afhænge af, hvor mange ledninger der skal være inde i den. På den måde kan du samle alle de ledninger, der løber den samme strækning. Har du blot en enkelt ledning, så er det fint at bruge en skinne, der er mindre.

Strømskinner fås i flere farver. De kan være hvide, sorte eller metal. Så kan du vælge den farve, der matcher omgivelserne bedst. Vælg skinner efter størrelse og farve. Du kan sagtens vælge en blandet samling af skinner, så du har nogle til hele dit hjem.

strømskinner

Den praktiske strømskinne

En strømskinne har tre formål. Dels skal den holde samling på de løse ledninger, og dels skal den skjule ledningerne, så de ikke skæmmer rummets udseende. Endelig gør de også noget godt for hygiejnen. Ledninger er nogle støvsamlere, hvorimod en strømskinne er meget nemmere at holde ren.

Strømskinnerne kan sættes op på forskellige måder. De kan sættes i loftet, hvis du for eksempel har nogle spots, som kan glide i en skinne. De kan sættes på væggen for at camouflere ledningerne, eller de kan bruges langs panelerne ved gulvet. Når ledningerne kører inde i strømskinnerne, så er de godt gemt af vejen.

Gør strømskinnen så usynlig som muligt

Når du sørger for, at strømskinnerne rundt omkring i huset får de samme farver som væggene, lofterne eller panelerne, så vil de være meget diskrete i indretningen. Brug for eksempel den hvide skinne på en hvid baggrund.

Du kan også gøre det, at du maler skinnen i den samme farve, som væggen er. Dermed går skinnen nærmest i et med væggen, og den er ikke til at se.

Du kan også gå den modsatte vej og have en strømskinne, som afviger mere eller mindre i farven i forhold til baggrunden. En sort skinne på en hvid væg kan blive et flot grafisk element i indretningen – eller en anden farve, som kan gøre noget godt for rummet. Det er nemt at lege med farver og former på den måde og dermed gøre en dyd ud af nødvendigheden. Senere kan du altid vælge en anden farve.

Kommentarer lukket til Gem ledningerne væk i en strømskinne