spisestole
Nyheder

3 konkrete tips til at vælge spisestole til dit hjem


Spisestole er essentielle i ethvert hjem, og hvorfor ikke vælge nogle, som også er flotte og passer ind i et dit hjem? Der er mange forskellige spisebordsstole, du kan vælge imellem. Det giver dig en masse valgmuligheder, men det gør det også en smule svært at vælge de rette stole. Vi vil her hjælpe dig på vej med 3 konkrete tips, så det er nemmere for dig at vælge dine kommende spisestole.

Vi har gjort det nemt for dig

Det skal ikke være en svært at vælge de rette spisebordsstole. Derfor vil vi gerne hjælpe dig på rette vej ved at opstille 3 valg, du skal tage for at finde de rette spisestole. Dette gør det lettere for dig at vælge dine spisestole i sidste ende.

1. Vælg materiale på spisestolene

Allerede her er der mange forskellige valgmuligheder. Og da stolen kan være i flere forskellige materialer, betyder det, at du både skal forholde dig til materialet på sædet og ryglænet, men også benene på spisestolen. Vi vil nedenunder udpege de mulige materialer som sædet, ryglænet og benene kan være i.

 • Sæde og ryglæn:
  • Stof som eksempelvis polyester, velour, fløjl, uld m.m.
  • Læder, herunder naturligt og kunstlæder
  • Træ som eksempelvis egetræ, teaktræ, akacietræ m.m.
  • Plastik

Husk, at sædet og ryglænet kan være i forskellige materialer, og du kan derfor kombinere ovenstående.

 • Benene:
  • Metal som eksempelvis aluminium, messing m.m.
  • Træ, herunder finder du samme valgmuligheder som ved sæde og ryglæn
  • Plastik

Materialet har stor betydning for både udseendet, holdbarheden og komforten på spisebordsstolen. Derfor er det vigtigt, at du starter med at få styr på den del.

blå velour spisebiordsstol

2. Vælg farve på spisebordsstolene

Når du har fundet de rette materialer, skal du finde de rette farver. Farverne har også en stor indflydelse på, hvordan din spisestol ser ud, og det er også vigtigt, at farverne passer til de farver, du ellers har derhjemme. Har du mange farver derhjemme, kan du vælge en farve på stolen, som skiller sig ud fra de neutrale farver. Det kunne eksempelvis være blå, lilla, lyserød eller orange, som alle er farver, der skaber liv. Du kan også vælge nogle mere neutral farver, som passer ind i et hjem, der er moderne og minimalisk. Her kan du blandt andet vælge sorte spisebordsstole, hvide spisebordsstole eller nogle, hvor sædet og ryggen er grå, mens benene er træfarvet. Mulighederne er mange, og du har sikkert allerede en idé om, hvilken farve stolene skal være.

3. Vælg den rette form

Formen på en spisestol kan være svær at definere. Nogle er afrundede og andre mere kantede.  Højden og bredden på ryglænet spiller også ind på formen, og du skal desuden også forholde dig til, om du vil have armlæn eller ej. Vi anbefaler, at du kigger på formerne, efter du har valgt materialer og farver, da det er svært på forhånd at vide, hvilken form man ønsker. Husk, at du også skal gøre op med dig selv, om komforten eller udseendet er det vigtigste for dig, da formen også spiller en rolle her.

Kommentarer lukket til 3 konkrete tips til at vælge spisestole til dit hjem