epoxy gulv
Nyheder

Hvad er epoxymaling, og hvor kan det bruges?


Er du også støt på navnet epoxymaling tidligere, men ved du ikke hvad det er eller hvor det kan bruges? Så er denne artikel til dig.

Når du har læst denne artikel, så er du blevet langt klogere på epoxymaling, og hvor det kan bruges henne. Epoxymaling er nemlig ikke blot almindelig maling, og man bruger det bestemt ikke på samme måde som almindelig vægmaling.

Læs med her, og bliv klogere på epoxymaling.

Hvad er epoxymaling?

Epoxymaling er en maling, der både består af en base og en hærder i en og samme maling. Man kan derfor kalde epoxymaling for tokomponentmaling. Man blander simpelthen en base og en hærder sammen, lige inden man skal i gang med at bruge malingen. Det er dermed ikke et færdigblandet produkt, du køber, og du er derfor selv nødt til at blande produktet, da det først skal blandes kort før brug. Det er, fordi når man blander de to produkter, så begynder malingen at hærde, og derfor kan man ikke blande dem sammen længe inden, man skal i gang med at male.

Epoxymaling er dermed maling, der består af en base og en hærder, og malingen er derfor langt fra som normal maling, der blot skal tørre. Når epoxymaling tørrer, så hærder det samtidig også.

Hvis du vil ud at købe epoxymaling, så kan du købe det lige her – https://www.maler-maling.dk/.

Epoxymaling kan både bruges alene direkte på gulvets overflade, eller man kan bruges som en slags ekstra beskyttende lag oven på et betongulv. Det bruges ofte steder, hvor man enten ønsker meget modstandsdygtigt gulv, eller hvis man ønsker et gulv med et meget råt udtryk.

flot gulv

Hvad er fordelene ved epoxymaling?

Når du maler med epoxymaling, så vil malingen hærde helt op i løbet af tørretiden. Det betyder, at du får et enormt modstandsdygtigt og robust gulv, når du lægger epoxymaling på det. Derfor har epoxymaling tidligere primært været brugt til erhvervs og industrigulve, men er i dag altså blevet yderst populært at have indendørs i almindelige boliger.

Selvom epoxymaling kan være dyre end andet maling, så kan det godt svare sig at male med epoxymaling på gulvet i det lange løb. Da epoxymaling gør gulvet virkelig slidstærk og holder længe. Derudover er der ikke nogen ujævnheder eller revner i gulvet, når du har behandlet det med epoxymaling. Derfor er rengøring af et epoxygulv også ualmindelig nemt klaret.

Tidligere blev epoxymaling fremstillet med sundhedsskadelige produkter, det gør det ikke i dag. Det indebærer altså ingen risiko for dig at male med epoxymaling.

Hvordan kommer du selv i gang med epoxymaling?

Når du selv skal male med epoxymaling, er der tre trin, du skal overholde.

  1. Først skal gulvet klar gøres. Dit gulv skal rengøres grundigt og være helt fri fra fedt og andet snavs. Har du trægulv er det en god ide at slibe det ned.
  2. Bland de to elementer sammen altså en base og en hærder, og bland kun hvad du kan nå at male med på en halv times tid. Derefter blander du en ny portion.
  3. Påfør malingen jævnt og med lige strøg.
Kommentarer lukket til Hvad er epoxymaling, og hvor kan det bruges?