træmøbler
Nyheder

3 tips til dig der ønsker at male dine træmøbler


Har du nogle gamle træmøbler der virkelig trænger til lidt nyt liv? Med maling kan du gøre rigtig meget godt for udseendet af dine gamle træmøbler. Er det første gang du skal male et træmøbel, så får du her tre tips til processen. Med dem er du sikret et smukt resultat du vil være glad for i mange år frem. Det er nemlig noget som kan holde i mange år, så det kan være givet rigtig godt ud.

Slib altid træmøblet inden du maler

Det er meget vigtigt, at du altid husker at slibe dine træmøbler inden du maler dem med træmaling til møbler. Når du har gamle træmøbler stående i dit hus og når de har været brugt i dagligdagen, så du ikke undgå at der er blevet spildt et eller andet på dem i årenes løb. Når der har været spildt noget på et træmøbel, vil det ofte gå ind og lægge en belægning på møblet, som ikke er pæn under malingen. Mange træmøbler er desuden også behandlet med en olie eller anden farve maling end den du ønsker. For at være sikker på, at den farve du gerne vil have på træmøblet hæfter ordentligt og bliver siddende, må der ikke være rester af andre gamle produkter på dit træmøbel. Det er nemlig ikke til at sige hvordan de to produkter arbejder sammen, derfor skal det gamle produkt altid fjernes for en sikkerhedsskyld.

Mal altid med træmaling

Når du skal male så skal du altid bruge maling der passer til det du skal male. Så når du ønsker at male dine træmøbler, så skal du være omhyggelig med at vælge en god træmaling møbler, hvis du vil være sikker på et godt resultat. Træmaling møbler er lavet yderst slidstærk, så den kan holde på et møbel der bliver brugt i dagligdagen. Det kan du ikke forvente hvis du bruger en anden type maling. For eksempel er maling til vægge ikke lavet til, at skulle kunne holde til det slid som et møbel bliver udsat for. Så for at være sikker på, at du får et godt og holdbart resultat er det vigtigt at bruge træmaling møbler.

møbler lavet af træ

Mal dine træmøbler to gange

Når du skal male dine træmøbler, er det en god ide at købe maling nok til, at du kan male dit møbel to gange. Selvom du maler med en god kvalitets træmaling møbler, er det en god ide at male møblet to gange. På den måde er du sikker på et flot ens artet resultat over hele møblet. Maler du kun en gang kan du risikere at der er områder på dit træmøbel, hvor malingen ikke dækker helt godt nok og hvor man kan se træet under malingen. Det vil ikke give et lige så smukt resultat som når du maler to gange med træmalingen og får et helt ensartet resultat over hele møblet. Når du skal male dine træmøbler kan du både bruge en malerpensel eller du kan bruge en malersprøjte. Begge dele vil give dit et flot resultat, så det er kun op til dig, hvilket redskab du ønsker at bruge.

Kommentarer lukket til 3 tips til dig der ønsker at male dine træmøbler