mosaik fliser
Nyheder

Derfor skal du vælge mosaik fliser

Mangler du et element i dit hjem, der gør det spændende, unikt og personligt? Det element kan bestå af mosaik fliser! Mosaik kan give dit hjem noget helt særligt, og det gør fantastiske ting både for udseendet, og det indtryk, som det giver. 

Mosaik i dit hjem 

Mosaik startede som en kunstform, hvor man brugte stykker af glas til at danne et billede. Du har måske set glasmosaik i kirker, hvor det farvede glas danner religiøse billeder, og hvor solens stråler er med til at gøre det endnu mere smukt. I dag er den slags mosaik, man har i hjemmet, ofte lavet af fliser i stedet for glas, fordi det er nemmere at indsætte i et almindeligt hjem. Mosaik fliser kan skabe mange forskellige indtryk, og de kan bruges både indenfor og udenfor, dog oftest til forskellige formål. 

Mosaik som mønstre 

Mosaik fliser behøver ikke at skabe et decideret billede eller motiv. De kan sagtens bare skabe et flot mønster, som du er vild med. Mønsteret kan være dannet af flisernes farver, former eller størrelse, eller en kombination er to eller alle tre af de punkter. Hjernen kan godt lide at se på mønstre, der er symmetriske og som følger et bestemt regelsæt for det mønster, men du kan selvfølgelig også godt vælge asymmetri og tilfældighed, hvis du synes, det er flot. 

Mosaik som motiv 

Men mosaikkens oprindelige formål var at danne et billede, og det kan du også vælge at gøre. Man kan skabe motivet ud af store fliser, der er formet efter det stykke af motivet, det skal udgøre, eller man kan samle det igennem mange små stykker af fliser, lidt ligesom pixelart. Nogle vælger ligefrem at bruge gamle fliser, der er brækket i stykker, til at danne smukke, nye billeder, så de gamle fliser får nyt liv som mosaik fliser. Baseret på den tilgængelige overflade, kan billedet være stort og kompliceret, eller lille og simpelt. 

Mosaik fliser i hjemmet 

Hvis du gerne vil have mosaik fliser indenfor, skal du først og fremmest overveje, hvor du gerne vil have det. De fleste vælger fliserne til deres badeværelse, hvor det udgør hele væggen eller hele gulvet. Andre har også almindelige fliser på badeværelset, hvor de så tilfører et motiv af mosaik fliser, der bryder de andre fliser. Du kan selvfølgelig have mosaik i ethvert lokale, hvor du har flisegulv, for eksempel i en baggang, i køkkenet eller et helt tredje sted. Nogle vælger også at have mosaik udenfor, hvor det giver terrassen noget ekstra, hvor det gemmer sig i græsplænen som en overraskelse, eller hvor det pynter på en mur. 

Mosaik fliser til dig 

Er de dekorative fliser noget for dig? Det er bestemt et element, der vil give dit hjem noget ekstra, noget anderledes og noget personligt. Kombinationen af mosaikkens historie i kunsten, dine valg inden for farver, former, størrelser og mønstrer, og din valgte placering af mosaikken i dit hjem, kan du skabe dit helt eget kunstværk. Hvad er mere personligt, end noget man selv har valgt fra top til tå?  

Kommentarer lukket til Derfor skal du vælge mosaik fliser