kunstartikler
Nyheder

Sådan bruger du din kreative side

Kreativitet er en vidunderlig ting. Den giver os mulighed for at udtrykke os på måder, som vi aldrig havde troet var mulige. Og når det kommer til kunst, kan kreativitet antage mange forskellige former. Uanset om du er maler, billedhugger eller bare kan lide at prøve kræfter med kunst og håndværk, er det vigtigt at have de rigtige materialer. Først og fremmest er det vigtigt at værktøjet i orden når man skal lave kunst. Hertil giver det sig selv, at man skal have nogle kunstartikler. Først og fremmest skal man have noget at arbejde og arbejde på.

Maling

Der findes mange forskellige typer maling. Akrylmaling er en type, og den fås i mange forskellige farver. Oliemaling er en anden type maling, og det tager normalt et stykke tid at tørre. Akvarelmaling er en type maling, der bruger vand som det vigtigste opløsningsmiddel. Rigtig mange mennesker maler som hobby og andre maler professionelt. Samtidig findes der også folk der spraymaler ulovligt som graffiti. Nogen vil ikke mene dette er kunst, og andre vil mene at dette er den sande kunst.

Hvordan opbevarer du din maling?

Der er flere måder at opbevare maling på. Den ene måde er at lægge malingen i en plastikbeholder og derefter sætte låg på den. En anden måde er at lægge malingen i en metalbeholder og derefter sætte låg på den. En tredje måde er at lægge malingen i en glasbeholder og derefter sætte låg på den. Det vigtigste er at malingen ikke tør ind, fordi så dør malingen nemlig. Dette vil man for alt i verden undgå.

Man kan ikke sige maling uden pensel

Der findes også forskellige typer børster. Pensler findes i forskellige former og størrelser, og de er fremstillet af forskellige materialer. Syntetiske pensler er f.eks. fremstillet af nylon eller polyester, mens pensler med naturhår er fremstillet af svinehår eller zobelhår. Nogle pensler er super billige og andre er super dyre. Det kommer igen an på formålet.

Den bedste måde at vaske dine pensler på efter maling er at bruge varmt vand og sæbe. Du kan også bruge en penselrens, som er en type opløsningsmiddel, der bruges til at rense pensler. Det vigtigste er at du passer meget på dine pensler, eller kan de gå i stykker ligesom med malingen. Dette er super ærgerligt, fordi det kan undgås, hvis man bare er lidt påpasselig og tænker sig om.

Når man har et sæt maling og pensel så skal man have noget at male på

Når det kommer til lærreder, findes der også mange forskellige typer. Lærreder kan være opspændte eller uopspændte, og de findes i forskellige størrelser. Den mest almindelige størrelse er lærredet på 36″ x 48″, men du kan også finde mindre lærreder eller større lærreder. Der findes endda lærreder i forskellige former, for eksempel ovale eller rektangulære. Det hele handler om motivet, hvor stort skal det være og hvor skal det bruges.

Så langt så godt

Nu hvor du ved lidt mere om kunstmaterialer og kunstartikler, så er det tid til at begynde at skabe!

Kommentarer lukket til Sådan bruger du din kreative side