woman-g1fa327d85_1280
Nyheder,  Oplevelser & Inspiration

Få en god hudpleje rutine


En god hudplejerutine kan have stor betydning for, hvordan dit ansigt ser ud og føles. Med de rigtige produkter, der passer ind i din hverdag, kan du få strålende resultater på kort tid. Det er en god idé at sætte dig ned og skrive ned, hvad du planlægger at gøre for hvert trin, så du ved præcis, hvordan din hudplejerutine kommer til at se ud, inden du går i gang!

Sådan bliver du klogere på din hudtype og urenheder

Det første, du skal huske på, når du skal udarbejde en hudplejerutine, er at vide, hvilken type hud du har. Der findes mange forskellige typer, f.eks. fedtet, tør, normal, kombineret eller følsom. Eksperter siger, at de fleste mennesker har en kombination af to eller tre hudtyper, hvilket gør det svært at vælge de rigtige produkter. Der er dog nogle skridt, du kan tage, før du foretager et køb, for at sikre dig, at du er på rette vej mod en ren hud.

1) Lav en dybdegående hudplejediagnose

En hudlæge kan hjælpe dig med at forstå din hudtype, og hvad den har brug for af pleje. De vil sandsynligvis spørge om aktuelle problemer med dit ansigt sammen med din alder, dit køn og din etnicitet, når de diagnosticerer din hudtype

2) Undersøg faktorer, der påvirker din huds tilstand

Forholdene omkring os, såsom forurening og vejr, kan påvirke, hvor sundt vores ansigt ser ud. Forskellige hudtyper kan være mere følsomme over for forskellige forhold, hvilket betyder, at der ikke findes én løsning for alle hudtyper. Det kan også sagtens være andre forhold i din krop, som går ind og påvirker din hud. Her tænkes der særligt på f.eks. stress, som kan medføre urenheder i form af bumser.

3) Kombiner trin fra de to foregående lister

Når du har noteret alt det, der kan påvirke din hud, skal du give dine problemer point ud af ti alt efter deres alvorlighed. Kig på de point, du har givet hvert problem, og se, om der er ligheder mellem dem, samt se, hvor væsentlige de er sammenlignet med andre problemer. Ved at gøre dette kan du analysere, hvor vigtigt det er at løse visse problemer. Dette vil hjælpe dig med at afgøre, hvilke hudplejeprodukter der vil virke bedst for dig og forbedre din nuværende rutine.

Gode råd til uren hud og bumser

Hvis du ønsker en frisk og ren hud, så er det en god idé at vaske sit ansigt minimum en gang dagligt. Her bør du kigge efter ikke-tørrende ansigtsvask, som er designet til at holde på fugten i huden. Prøv kun at bruge et eksfolierende produkt en eller to gange om ugen. Det betyder, at du kan skrubbe døde hudceller væk uden at ødelægge fugtbarrieren i ansigtet, som gør det sværere for bakterier at trænge ind i dine porer.

Du kan også behandle urenheder med spotbehandling. Helt konkret behandle aktuelle bumser med håndkøbsprodukter, der er specielt fremstillet til at bekæmpe acne. Disse virker ved at åbne porerne og dræbe eventuelle bakterier i dem, hvilket giver bumserne tid til at helbrede, før de dannes helt.

Generelt kræver en god hudpleje rutine også det rette hudplejesæt. Det kan være en jungle at finde rundt i beauty-verdenen, men hos Danish Skin Care, kan du faktisk finde dansk produceret hudpleje, som passer til langt de fleste hudtyper. Du kan bl.a. købe et helt hudpleje sæt, der indeholder ansigtsvask, fugtighedscreme, aftencreme og en dagcreme, som samtidig indholder UV beskyttelse.

Kommentarer lukket til Få en god hudpleje rutine