håndvægte
Fritid & Hobby

Brug håndvægte til din hjemmetræning

Hvis man gerne vil gøre hjemmetræningen en tand mere interessant og udfordre sig selv, så kan man investere i noget nyt træningsudstyr. Der er mange muligheder, men man kommer langt med et par gode håndvægte. De kan bruges til mange forskellige øvelser, og det kræver ikke det store, at komme i gang med at bruge dem. Man kan starte ud med ét par, men senere vil det være en fordel at have lidt at vælge imellem. Selvom mange forbinder håndvægte med store biceps og armtræning, så kan man bruge dem til at træne hele kroppen. De kan anvendes, når man træner ben, f.eks. squat eller bulgarian split squat. Hvis man gerne vil give mavemusklerne en tur, kan de også bruges her. Man kan endda bruge dem, når man laver push ups, så bevægelsen bliver længere, og man får mere ud af øvelsen.

Man kommer langt med et par gode håndvægte

Det er kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til at bruge håndvægte i den daglige træning. Du kan læse mere og få inspiration på: https://sagatrim.dk/vare-kategori/fitnessudstyr/_styrketraening/haandvaegte-og-stativer/. Der findes uendelige muligheder, når det kommer til styrketræning. Alle der har sat fod i et træningscenter ved, at der er masser af udstyr og maskiner, som alle tjener hvert deres formål. Hvis man skal lave et hjemmetræningscenter, så vil man af gode grunde ikke have plads eller råd til alt udstyret fra træningscenteret, og man skal derfor vælge. Med et par gode håndvægte kommer man langt. De er effektive, og kan bruges til meget mere end man lige umiddelbart tror. Man kan enten vælge at investere i justerbare vægte, så man kan tilpasse vægten til ens niveau og den øvelse, der udføres. Alternativt kan man investere i flere par, så man har forskellige vægtgrupper. Men i første omgang kan man måske starte ud med en vægt, der kan bruges til flere forskellige ting. Mange kvinder tænker, at håndvægte mest er ”for mænd”, men det er ikke sandt. De er yderst anvendelige til træning af hele kroppen, og fås i vægtklasser, hvor alle kan være med.

håndvægte

Få inspiration til øvelser, du kan lave derhjemme

Man behøves nemlig ikke at stå med en 30 kg håndvægt i hver hånd og pumpe løs, for at få en god og effektiv træning med håndvægte. Man kan for eksempel bruge en håndvægt, når man træner benøvelsen squat. Man tager den blot mellem hænderne, og udfører øvelsen som vanligt. Man kan også få trænet skuldrene, ved at lave skulderpres med håndvægte. Man stiller sig med en hoftebreddes afstand mellem benene, placerer dem omkring skuldrene, og presser først den og så den anden over hovedet. Dette gøres skiftevis. Også de skrå mavemuskler kan få en tur. Men øvelsen russisk twist sætter man sig på jorden, løfter fødderne og sidder i en V-position. Man tager en håndvægt, og twister den fra side til side. Dette er meget effektivt til at træne de skrå mavemuskler. Øvelserne er blot et udvalg af de mange forskellige ting, man kan lave med et par håndvægte.

Kommentarer lukket til Brug håndvægte til din hjemmetræning