Über
Fritid & Hobby

Sådan skaber du et godt hjem til din gnaver

Har du i sinde at bringe et nyt kæledyr ind i familien. Er tilværelsen trang, og overskuddet minimalt, skulle du måske overveje at gå efter de rolige gnavere. Med en gnaver som kæledyr, er du sikret en ro i hjemmet. Eksempelvis er kaniner og marsvin gode til børn, som vil øve sig i ansvar og pasning af kæledyr. De er lette at fodre og rengøre, da tilværelsen ofte er indrammet i et bur. Med buret sikrer du dig, at dit kæledyr er i sikkerhed og ikke kommer til skade. Dog skal der nogle få elementer til, før dit kæledyr kan føle sig helt tryg og tilpas. 

Trygt og lunt

Når din gnaver skal føle sig tilpas, er der stor mulighed for selv at vælge, hvilke dele, som skal indrettes i kæledyrets hjem. For det første kan et godt underlag være med til at give gnaveren en naturlig færden. Her kan papirstrøelse være et glimrende supplement. Med det bløde underlag kan din gnaver vandre sikkert samt grave lune og trygge huler til sig selv. Med miljøvenlig papirstrøelsen undgår du de slemme kemikalier, og rengøringen bliver let. Hvis du mangler papirstrøelse, kan du læse mere her. Brugen af papirstrøelsen er ikke kun omkranset gnavere, men kan også benyttes til fugle.

Über

Motion og leg

Med underlaget sikret til dit kæledyr, er du godt på vej mod et trygt dyre-miljø. Det er vigtigt at huske på, at dit kæledyr skal kunne udfolde sine dyriske instinkter. Derfor kan det være en god ide at investere i et motions-element til din gnaver. Her kan et hamsterhjul være en glimrende måde, hvorpå dit kæledyr aktivt kan vedligeholde sin motorik. Et andet eksempel kan være et klatretræ til marsvin, som igen styrker sundheden og motorikken hos dit kæledyr. Der findes fantastiske måder, hvorpå du kan inddrage børn og kæledyr i en fælles leg. Gennem diverse legetøj til gnavere kan du være med til at styrke dit kæledyrs instinkter gennem leg. Der findes et hav af legetøjs muligheder, som centrerer den legende udfordring, såsom godbidsvendespil og godbidsbolde.

Skab plads

Din gnaver er af den mindre størrelse, når det gælder kæledyr. Derfor er det vigtigt ikke at glemme at skabe plads. Med buret som hjem kan det være en fordel en gang imellem at åbne buret. Det kan være en befrielse for de fleste kæledyr at vandre frit, enten i den åbne stue eller i haven. Dette kan også være en søndagsaktivitet med børn og voksne. Man kan give sig selv et kreativt frirum, og bygge en aktivitetsbane for sin hamster. Om så hamsters tager det i bruge eller ej, er det fornøjelse i byggeprocessen. Når det meste af dit kæledyrs tid foregår i buret, kan det også være en god ide at forholde sig til burets størrelse. 

Følger du dele af disse råd, har du lagt et godt og trygt grundlag for din gnaver. Det gælder om at gøre tilværelsen god for kæledyret og dig og din familie, så man kan få en hverdag sammen med sit kæledyr.  

Kommentarer lukket til Sådan skaber du et godt hjem til din gnaver