psykoterapi København
Nyheder

Overvej at gå til psykoterapi i København

Mange mennesker kan i løbet af ens liv opleve at have brug for eller stor gavn af at gå i psykoterapi. Mange gennemgår livskriser såsom skilsmisse, dødsfald i familien eller andre udfordringer såsom PTSD, depression og angst. Hvis du gennemgår en livskrise lige nu, kan du have stor gavn af at gå i psykoterapi.  

Modstand mod psykoterapi  

Det er meget naturligt, at man har en vis skepsis eller modstand over for psykoterapi. Det kan derfor være svært og grænseoverskridende at tage beslutningen om at starte i psykoterapi i København. Der kan være mange tanker, der gennemgår ens hoved bl.a. tanker som, at man er svag, hvis man ikke kan gennemgå krisen selv, eller at dem, der går i psykoterapi, er nogen der virkelig fejler noget. Som tidligere nævnt er der overraskende mange, der kan have gavn af at gå i psykoterapi i København pga. de forskellige livskriser og andre udfordringer man have, som kan gøre det svært at hænge sammen i hverdagen. Bor du i eller omkring København, kan du med fordel læse mere på hjemmesiden https://thepraxis.dk/psykoterapeut-koebenhavn/, hvor du bl.a. finder en terapeut der udbyder psykoterapi i København.  

Kan du have brug for at gå i psykoterapi? 

Faktisk vil langt de fleste kunne have gavn af at gå i psykoterapi i løbet af ens liv. Psykoterapi er gavnligt uanset om man har mindre problemer, store livskriser, eksistentielle kriser eller psykiske udfordringer. Hvis du begynder at gå i psykoterapi, vil du opleve, at dig og psykoterapeuten gennem samtalerne, vil spore jer mere ind på, hvilke udfordringer du har, og hvordan du får det bedre. Det kan være vanskeligt at vide, hvor svært man har det, da man ofte ikke kan sammenligne med så mange andre. Man kan gå med negative tanker i længe eller et stort temperament, som man ikke aner kunne afhjælpes gennem psykoterapi.  

Gør noget godt for dig selv og din familie 

Man vil ofte opleve, at man får det bedre, når man går i psykoterapi. Faktisk oplever mange, at de får livsglæden tilbage. Livsglæde virker smittende på dem omkring en, så det er ikke kun en selv, der får noget ud af psykoterapien. Det har i høj grad også stor betydning for f.eks. ens partner og børn. I psykoterapien ved The Praxis behandles primært emner, som har med nutiden at gøre. Det gøres pga. en tanke om, at det er i nutiden, man har brug for at løse udfordringerne. Emner fra ens baggrund kan også blive belyst, men så vil det være for at forstå nutidens handlemønstre bedre.  

Hvorfor er det en god idé at gå i psykoterapi 

Overordnet kan det siges, at man kan have svært ved at løse udfordringerne selv. Det kan være svært at identificere, hvorfor man har det svært, og hvorfor man f.eks. har det temperament man har, hvis man ikke får hjælp til at løse udfordringerne. Samtalerne gør det nemmere at blive klog på en selv, og på hvordan man kan finde livsglæden bedre fremadrettet. 

Kommentarer lukket til Overvej at gå til psykoterapi i København