mountainbike
Nyheder

Mountainbike eller damecykel?


Når du kigger efter ny cykel, kan du som regel vælge mellem to: En bycykel og en mountainbike. Bycyklen vil også ofte blive præsenteret som en damecykel, og det kan give årsag til en øjeblikkelig favorisering.

Men er damecyklen virkelig bedre end en mountainbike? Det kommer an på, hvad du skal bruge den til! Find din mountainbike på https://cykelshoppen.dk/mtb.

Cykler i bylivet

Hvis du bor i byen, trækker en ”bycykel” selvfølgelig mere. Med en bycykel, eller en damecykel, kan du have kurv på, der hjælper dig med dine varer, og hjulene er nemmere at have med at gøre.

Men hvis du bor i en mere bakket bydel, eller hvis du skal køre længere ad gangen, så kan det være, du skal overveje en mountainbike – eller i det mindste en cykel med flere gear.

I de danske storbyer er der masser af cykler i gadebilledet, og i bylivet er cykler med smallere dæk klart nemmest at finde holdeplads til ved cykelstativerne. Men en mountainbike kan bide fra sig og tage fat, og du kommer nemmere frem med det lidt bredere hjul og det større antal gear: Hvis du bruger din cykel ofte, kan det være en rigtig god idé at overveje sådan én.

mtb

Cykel for motion

Hvis din cykel ikke kun er et transportmiddel, men også er grundlag for motion og ture, så er det helt klart en mountainbike, du skal rette blikket mod. Cyklen kan tage bedre fat og har nemmere ved at køre i sværere terræn som skovbund, jord og grus, og den er beregnet til vildere kørsel.

En mountainbike har ofte flere gear end en bycykel, og den er dermed nemmere at køre med. Medmindre der er tale om specielle cykler, så har en mountainbike oftest en baggagebære, selvom der ikke bør sidde en kurv på den.

Mountainbikes er ikke racercykler, men er beregnede til at køre på grovere spor mellem træerne i skoven eller på specielle baner. Cykling er en god motionsform for hele kroppen, uanset hvilken type kørsel, du gør dig i. En mountainbike fungerer desuden også fint i hverdagen, og kan få dig til og fra arbejde, når du ikke er ude på sporene.

Udstyr til din cykel

Uanset hvilken type cykel, du har, er der noget udstyr, du er nødt til at have: Cykellygter, en god hjelm, og en lås. Cykellygter er lovpligtige, og selvom en cykel virker relativ harmløs, kan et styrt eller et sammenstød med et større køretøj blive fatalt – så sørg for at skifte din cykelhjelm ud efter behov. En god lås mindsker risikoen for, at din cykel bliver stjålet.

Hvis du primært bruger din cykel i byen, kan det være, du bør anskaffe dig en cykelkurv. Sådan én kan hjælpe dig med at fragte varer, så du ikke skal slås med bagagebæreren, og du kan altid klikke kurven af, hvis den sidder i vejen.

Meget tilbehør til cykler er relativt billigt og let at få fat i, men det holder dig sikker og sørger for, at du kan bevæge dig i trafikken.

Kommentarer lukket til Mountainbike eller damecykel?