matematik spil
Fritid & Hobby

Gør læring til en leg

Kan du huske det, fra du selv gik i skole? Det med, at det ikke altid var lige sjovt at terpe tabeller og sidde og øve dig i at sætte kommaer rigtigt? Selvom det er noget, du har fået brug for mange gange siden, så kan det nogle gange være rigtigt svært at finde motivationen til at lave sit skolearbejde, når det føles som om, man bare skal lave det samme igen og igen. Lærere er ofte rigtig dygtige til at finde på lege og stafetter, man kan bruge som en del af læringsprocessen, men alligevel er det måske ikke sikkert, man rigtig orker at få lavet sine lektier.

For at forberede de mindste på skolelivet, findes der heldigvis rigtig mange gode initiativer, der kan være med til at skabe interesse for de forskellige fag og gøre, at man måske er lidt mere motiveret for at give den en skalle og blive ved med at øve sig på at blive bedre. Med forskellige matematik spil gør man det sjovere at lære forskellige ting, der hører til faget. Det kan være, det er en omgang bingo, der skal til – det er naturligvis sjovest, hvis man er to, men enten kan to børn gøre det sammen, eller også kan man som forælder taget et spil.

Der er mange forskellige måder at lære på. Det vil I garanteret også lægge mærke til, når I ser på, om det er den visuelle sans, der bliver brugt meget i barnets læring, eller om det i stedet for eksempel lærer bedst ved at læse eller lytte sig frem til tingene for at skabe en forståelse.

matematik spil

Få kreativiteten til at spille sammen med indlæringen

Der er også mange, der får mest ud af undervisning og læring, hvis det kan sættes sammen med noget praktisk. Det kunne for eksempel være at øve brøker med træklodser, hvor du helt håndgribeligt sidder med dem i hånden og kan sætte dem sammen og øve dig i det.

For de mindste handler det måske bare om at lære at visualisere de enkelte tal og hvad de betyder. Så snart I er ved at bevæge jer ud over det stadie, hvor I kan tælle sammen på fingrene, kan I måske forsøge at kigge på tallenes former og prøve at skrive dem. Det er lidt sjovere, hvis man kan skrive det på en tavle, der er blevet hængt op, sammenlignet med hvis man bare skriver det ned på papir, som ikke er nær så let at gøre til et sjovt projekt sammen.

Der findes matematikspil til rigtig mange aldersgrupper. Det er primært til de ældste børnehavebørn og indskolingen, hvor det også er, man typisk tager de største spring i forhold til at lære den grundlæggende matematik, men nogle af spillene kan sagtens også trækkes med op på mellemtrinnet, hvis det kan gøre det lidt nemmere at sætte lektierne i perspektiv til noget praktisk. Det kan støtte barnet, hvis det føles svært, eller hvis man har en tendens til at give op ved svære opgaver.

Kommentarer lukket til Gør læring til en leg