https://flisebent.dk/
Nyheder

Fliser – et vigtigt element i badeværelsets indretning

Når man står over for en istandsættelse af badeværelset eller af køkkenet, vil fliser til både gulv og vægge formodentlig være et vigtigt element i planlægningen. Det gælder helt afgjort ved en totalrenovering, men ved en mere begrænset opfriskning vil nye fliser ofte være en genvej til et helt nyt look.  De helt rigtige fliser kan nemlig forvandle hele indtrykket af rummet. Det er derfor oplagt at hente inspiration på en fliseudstilling som et led i forberedelserne, når badeværelse, køkken eller for den sags skyld entré eller andre rum i hjemmet skal friskes op. Og gulvfliserne fungerer godt sammen med gulvvarme i badeværelset.

Hvor finder jeg inspiration?

En fliseudstilling er et godt sted at starte, når du skal finde den rette flise. Her er et godt udvalg af fliser til badeværelset udstillet, så man får mulighed for at sammenholde forskellige typer – ikke bare til badeværelset, men også til gulvet i entreen, til udendørs brug og meget mere. Netop fordi fliserne kan være helt afgørende for det samlede resultat er et besøg i fliseudstillingen værd at prioritere. Klinkerne og fliserne her er typisk i størrelsen 30×60 cm eller 60×60 cm, men mange af dem kan skaffes helt op til 120×240 cm, ligesom det er muligt at få kantfliser til alle varianterne. Hvilke fliser man skal jeg vælge, for at rummet ser størst muligt er en typisk overvejelse, når et mindre badeværelse skal have en makeover eller indrettes på ny. Tidligere har tommelfingerreglen været, at de store var til store rum, de små til små rum. Men det er en begrænsning, som man ikke skal tage for højtideligt. Et sted, hvor du finder en stor inspiration, er til en fliseudstilling, som du kan finde i forskellige showrooms.

https://flisebent.dk/

Vælg den rigtige flisetype

Fliser og klinker er fordelt på forskellige typer og materialer. Metro, beton- eller marmorlook, og mosaik- eller sildebensmønster er blandt mulighederne, når der skal vælges belægning til gulve og vægge. På fliseudstillingen kan man få indtryk af, hvordan forskellige farver, mønstrer og størrelser virker rent visuelt. Hvis man ønsker at anvende fliser i forskellig farve, mønster eller type til forskellige dele af rummet har man mulighed for at se, om det passer sammen. I forhold til størrelse skal man også gøre sig klart, at mindre klinker med mange fuger kan være svære at holde rigtigt rene, mens store fliser har en tendens til at blive mere glatte og desuden kræver et absolut plant gulv for at ligge pænt. Ud over selve udseendet og størrelsen er materialets egenskaber vigtigt at have kendskab til. Natursten, der er hugget direkte ud af en klippevæg eller et bjerg er mere skrøbelige end keramiske- eller porcelænsfliser er. Det skyldes, at de har en mere åben overflade, som gør dem mere modtagelige for kemiske og mekaniske påvirkninger. Natursten bliver lettere ridsede og tåler i de fleste tilfælde ikke nogen former for syre. Man skal derfor være forsigtigt når man gør dem rent og vedligeholde dem løbende for at bevare det flotte udseende.

Kommentarer lukket til Fliser – et vigtigt element i badeværelsets indretning