El tavle
Nyheder

Det skal du vide om udskiftning af el tavle

Har du en ældre el tavle i dit hjem, så er det muligvis på tide, at du får skiftet til en nyere model. Det kan der være flere gode grunde til. Vi har samlet nogle af de bedste tips til hvis du overvejer, at få udskiftet din el tavle. Med den rigtige hjælp kan det være både nemt og hurtigt at få en ny el tavle. Du få en skræddersyet el tavle, der passer perfekt til elektronikken i dit hjem.

Større sikkerhed i hjemmet

Ældre el tavler er ikke udviklet og designet til at virke med meget af den moderne teknologi man har i hjemmet. Det betyder blandt andet en større brandrisiko. Samtidig kan det gøre, at der oftere springer en sikring. Nyere apparater får oftere sikringerne til at springe, fordi de hurtigere overspænder. Hos reel-installation kan du få hjælp til at få skiftet din gamle el tavle til en ny, så dit hjem er bedre sikret.

Nye projekter?

Hvis du skal have renoveret hjemmet eller etableret eksempelvis nyt bad eller køkken, så kan det være nødvendigt at du får en udskiftning af din el tavle. De nye el tavler er bedre tilpasset til nye apparater, da den har en større kapacitet. Når du skal have udskiftet el tavle, kan du få lavet nye grupperinger i hjemmet. Det kan eksempelvis være en fordel at have vaskemaskine og tørretumbler i en gruppering for sig. Det mindsker risikoen for overspændinger i el tavlen.

Slip for at skifte sikringer

Gamle el tavler overspænder oftere. Det skyldes, at nyere apparater kræver mere strøm. En gammel el tavle registrerer automatisk, når der kommer overspænding, og derfor springer sikringen. De nye el tavler bruger ikke sikringer. I stedet fungerer de ved, at en kontakt automatisk slår fra. Kontakten kan let slås til igen. Man slipper derfor for besværet med at skifte sikringer. Ligesom man heller ikke skal huske at købe nye sikringer, fordi de hurtigt bliver brugt. Udskiftning af el tavlen har mange fordele for dig og dit hjem.

Skal du sælge huset?

En gammel el tavle kan være en udfordring, hvis du gerne vil sælge din bolig. Der er i de senere år kommet skrappere lovkrav til el tavle. Skal du flytte er det derfor en god idé at få skiftet el tavlen, da mange købere kan have fokus på dette. Det er ikke lovligt selv at udskifte din el tavle. Udskiftning af el tavlen skal gøres af en autoriseret el-installatør. 

Bedre forsikring

Nogle forsikringsselskaber har begrænset dækning af skader, hvis årsagen findes i en gammel el tavle. Det kan være en dyr udgift, hvis uheldet er ude. En ny el tavle koster et par tusinde kroner, og kan vise sig at være en god investering. Først og fremmest fordi det mindsker risikoen for, at der sker uheld i form at brand eller stød. Og hvis der skulle opstå et problem, så er der større chance for, at forsikringen dækker de skader, der kan være opstået.

Kommentarer lukket til Det skal du vide om udskiftning af el tavle