Just another WordPress site

Det er trendy at ligne bedstemor

Man ved aldrig med moden. Modebegrebet er vidt og mærkeligt at gøre sig klog på, men en ting er sikkert: Mode kommer igen. Hvad der engang var det hotteste bliver en dag kikset – kun for at blive genopdaget årtier efter og genskabt som kæmpe trends.

Selvom det kan være ubehageligt at indrømme, har modebilledet nok mere til fælles med din mors ungdomsklædeskab end dit eget. Dyk ned i tiden, og find de tendenser, vi i dag dyrker. I denne artikel vil vi gøre netop dette og introducere dig for de trends, der er på vej tilbage.

Bøllehatten

Hatten, der førhen kun kunne ses på hovederne af børn under fem, er i dag blevet en dansk landeplage. Lige så snart du rammer sommerens festival, viser bøllehatten sig i landskabet på hovederne af solbrune unge. Selvom nogle måske vil mene, at hatten er kikset, har folket talt: Bøllehatten er helt sikkert trendy igen.

Hatten kan fås i en stilfuld, æstetisk figur fra de store designere og streetmærker, ligesom bøllefiguren også kan købes på gademarkeder og festivaler med blomsterprint og hashmotiver.

Den lange nederdel

Moden er en finurlig størrelse. Ligesom det har været trendy med fine, korte nederdele, kommer det modsatte på mode. Hvad der ellers før var forbeholdt mødre, rengøringsdamer og jomfruelige, er nu blevet en klar sommertrend: Den lange nederdel har nemlig indtaget gaderne.

Store brands producerer nemlig nederdelen i en figur, der går langt under knæet i moderne, ung stil. Den lange nederdel ses i alt fra cowboystof til leopard og blomstret. En anden trend, der har hersket i forårsvarmen, er det plisserede stof, som også den lange nederdel nu produceres i.

Bomberjakken

Den er rå. Æstetisk. Klassisk. Bomberjakken er en gammel klassiker, der igen gæster modebilledet og ses på både mænd og kvinder. Jakken henleder tankerne på piloter i actionfilm med Hollywood-ansigter, solbriller og støv på panden – og nu er den altså at se på det danske fortov. Her styles jakken på afslappet vis over en T-shirt ved forårstid og med et par gode jeans til. Du kan selv rocke stilen ved at klikke her og finde et udvalg af den populære retrojakke.

Den oversize bombermodel dansede også på diskoteket i 80’erne. Her var jakken designet af sportsmærker og farverne klare. Også denne model er tilbage igen. Bomberjakken fra 80’erne i det tynde og farverige stof, kan du finde ud af fars gemmer og style til et moderigtigt look.

Trenchcoaten

Sherlock Holmes og din lokale stalker har den begge: Trenchcoaten. Den løse, lange jakke, der er lavet til detektivundersøgelser, er de seneste år dukket op i en nyfortolket, stilfuld udgave. Jakken fås i dag i alt fra den klassiske beige og naturfarve til en mere neutral sort, der kan bruges til ethvert outfit.

Den lange jakke er lidt af en ’kvindetendens’, da trenchcoaten nemt kan styles lækkert med et par stramme jeans og høje hæle, men også mænd kan skabe et afslappet look med den traditionelle ellers lidt formelle jakke og et par jeans.

Mor-bukserne

Bukserne har i de seneste år været stramme og sorte, men sådan var det ikke i 70’erne, 80’er og 90’erne. Her var bukserne designet med løsere ben, højere talje og i rigtigt cowboystof frem for lærred.

Bukserne, som Rachel og Kelly begge bar, er tilbage i modebilledet. Pigerne på gaden har skiftet lave, skinny jeans ud med den løsere, mere afslappede mom-model. Referencen til tidligere årtier er klar med bukserne, men tendensen er ganske ny og moderigtig.

Også drengenes bukseben vender tilbage til den mere afslappede model. Levis-bukser i løst fit er mindst lige så trendy i dag som for 20 år siden.

Bæltetasken

Tasken, der før sad om livet, er rykket en smule højere op og hænger nu henslængt over utallige skuldre. Tendensen med den lille taske med få lommer og rem med klips har for alvor opnået guldalderstatus. Både i gadebilledet og på festivaler findes bæltetasken. Tendensen med den gamle klassiker smidt over skulderen er en af tidens største tendenser.

Bæltetasken kan købes i et stilrent look. Specielt tasker lavet af læder er i dag populære, men også de mere sporty bruges livligt. Der er dog ingen grund til at søge alle butikker efter en ny bæltetaske, for din far, mor eller tante har sikkert en godt gemt fra deres ungdom.

Leave A Reply

Your email address will not be published.