Bolig & Indretning

Bekæmp søvnproblemer med en smart kugledyne

Der kan være mange årsager til søvnproblemer, der både tæller problemer med at falde i søvn samt natteuro. Nogle lever med nedsat søvn, mens andre bekæmper problemerne med medicin. Der vil altid være en eller anden form for risiko for bivirkninger, når man tager medicin. Når det gælder søvnproblemer, har mange god effekt af at købe en kugledyne og dermed undgå træthed i hverdagen eller indtagelse af medicin. I denne artikel vil vi beskrive nærmere omkring, hvordan en kugledyne virker, samt hvad du kan bruge den til.

Hvad gør en kugledyne?

En kugledyne er designet til at dække flere behov:

  • Holde dig varm om natten
  • Skabe en god, dyb og tryg søvn

Uanset om du har decideret søvnproblemer eller ej, kan du derfor sagtens bruge en kugledyne. Kugledyner, som også kaldes tyngdedyner, fungerer nemlig også som en ganske almindelig dyne. Designet og indholdet af denne dyne skiller sig dog alligevel markant ud i forhold til almindelige dyner. En tyngdedyne er både foret med et isolerende materiale og små kugler. Disse kugler kan både være lavet af glas eller plastik. Det er dem, der skaber den tunge fornemmelse i dynen.Du kan finde en god og billig kugledyne hos ScandinavianRest

Hvorfor er en kugledyne tung?

Mennesker er fra naturens side født med et behov for tryghed. Dette behov indfinder sig allerede, når det lille spædbarn bliver født og søger tryghed hos morens bryst. Ligger man et nyfødt barn på ryggen, vil man ofte se, at det laver nogle spjæt. Dette skyldes, at barnet fandt tryghed i den trange plads i livmoderen og nu ligger helt skrøbeligt.  Når barnet får et kram eller bliver svøbt i et klæde, frigiver hjernen nogle glædeshormoner, der virker afslappende og beroligende. Det er denne følelse, der holder ved, når vi som voksne mennesker får et kram. Det er denne følelse, en kugledyne imiterer. Når man trækker den op over overkroppen og ligger sig til at sove, vil kroppens sanser modtage signaler om et mildt tryk, der føles som at få et kram. Herved frigives der hormoner fra hjernen, der virker beroligende og gør det nemmere at falde til ro. Var der blot et konstant tryk på samme punkt, ville sanserne stoppe med at registrere trykket, hvorved effekten ville forsvinde.

Det lidt mere tekniske

Kuglerne ligger placeret i små lommer inde i dynen, der gør det muligt for dem at bevæge sig, uden vægten i dynen skævvrides. Hver ugle kan altså bevæge sig rundt i en specifik lomme. Når du trækker vejret eller drejer dig lidt, vil dette automatisk få kuglerne til at bevæge sig en lille smule. Det er ikke en bevægelse, der er sås tor, at du registrerer den eller bliver forstyrret i søvnen af den. Det er kun lige akkurat nok til, at dine sanser registrere en ændring i trykpunkterne, ligesom det ville være tilfældet, hvis du fik et kram fra et andet menneske. Dette vil få kroppen til at finde en indre ro og tryghed, hvorved de bedste betingelser for søvnen træder i kraft.

Kommentarer lukket til Bekæmp søvnproblemer med en smart kugledyne