Just another WordPress site

3 DIY-guides: Sådan giver du dit hjem kant og personlighed

Ønsker du at pifte dit hjem op ved at give det mere kant og personlighed? Fortvivl ej – der er nemlig masser af hjælp at hente lige her! Læs med og bliv inspireret til, hvordan du, ved hjælp af følgende DIY-guides, forholdsvist nemt kan tilføje mere kant og personlighed til dit hjem.

Lav dit eget plankebord for under 500 kr.

Det er stensikkert ikke gået din næse forbi, at plankeborde har været yderst populære det seneste års tid. Disse plankeborde er også utrolig flotte, holdbare og giver hurtigt dit hjem et rustikt og fedt look, men prisen på sådant et bord er ofte meget høj. Der er dog hjælp at hente, for faktisk er det nemmere og billigere, end du måske går og tror, at lave et plankebord.

Alt du skal bruge, er:

 1. Benbukke (fås i IKEA til 50 kr. stykket)
 2. 3 rå træplanker (fås i de fleste byggemarkeder)
 3. 2 tværbjælker
 4. Skruer
 5. Boremaskine
 6. Lak til træet

Sådan gør du:

 1. Find først og fremmest ud af, hvor langt og bredt du vil have dit bord til at være. Dette afhænger selvfølgelig af de træplanker, du har købt, som skal udgøre bordets bordplade.
 2. Start derefter med at save tværbjælkerne til, så de passer med bordpladens bredde, således at de kan gå på tværs af træplankerne. Læg derefter dine planker tæt sammen, og skru en bjælke fast i hver sin ende af bordpladen.
 3. Læg til sidst din bordplade ovenpå benbukkene. Voila – så har du et hjemmelavet plankebord!
 4. Slut eventuelt af med at give bordet en omgang lak, så det forlænger holdbarheden. Du kan også vælge at lægge en plastplade over dit plankebord for at undgå, at der kommer mærker i bordpladen. På denne side finder du et stort udvalg af plastplader, så du kan finde en, som passer til lige netop dit behov. Du kan også finde plastplader, som kan bruges til andre projekter i dit hjem, mulighederne er mange.

Det er altså nemt at lave sit eget plankebord, og du kan selv bestemme størrelsen på bordet samt hvilke materialer, du ønsker at bruge. Dette er altså en god måde at tilføje kant og personlighed til dit hjem.

Sådan laver du din egen bøjlestang

En anden måde, hvorpå du kan pifte dit hjem op, er ved at lave din egen bøjlestang. En bøjlestang ser ikke bare supersmart ud i ethvert rum, men er også meget praktisk, fordi det er en god opbevaringsmulighed til dit tøj. Det er supernemt at lave en bøjlestang, bare læs med her!

Dette skal du bruge:

 1. En rundstok
 2. En metalkæde
 3. To kroge som den kan hænges op i

Sådan gør du:

 1. Start med at putte kæden igennem rundstokken, så den er cirka lige lang i begge ender. Dette er hvad, der udgør din bøjlestang.
 2. Sæt derefter krogene op i loftet, og hæng bøjlestangen op ved at sætte kæden fast i krogene. FÆRDIG! Så nemt er det at lave en fin bøjlestang.

En klat maling gør meget

Det sidste og måske nemmeste råd til, hvordan du kan pifte dit hjem op, er at give dine møbler en klat maling. Hvis du virkelig vil shine et rum op, så vær gerne modig, når du vælger farver. Mal eventuelt en kommode i en sjov farve, og det vil give rummet masser af personlighed og kant.

Leave A Reply

Your email address will not be published.